Caută
  • Danicris

Ghidul Cumpărătorului - Pașii în cumpărarea unei proprietăți

Actualizată în: Febr. 8

Cumpărarea unei noi locuințe reprezintă un pas important în viața tuturor. Deși magia găsirii unui nou “ACASĂ” este într-adevăr copleșitoare, viitorii proprietari trebuie să aibă de asemenea în vedere atât aspectele financiare cât și cele legale pe care le implică cumpărarea unui imobil.


Pentru a vă oferi doar partea magică a acestei etape din viața dumneavostra, agenția imobiliară Danicris își pune în practica experiența de peste 20 de ani în domeniul imobiliar, pentru a vă reprezenta interesele în toate aceste aspecte și a asigura o desfășurare impecabilă a întregului process de cumpărare.


Indiferent daca veți alege să vă acompaniem în călătoria către un nou “acasă” sau veți porni la drum pe cont propriu, v-am pregătit un ghid simplificat al procesului de cumpărare a unui imobil:


1. Criterii Personale


Înainte de a începe căutările pentru o nouă locuință, trebuie să luați cu atenție în considerare nevoile dumneavoastră în ceea ce privește:


- Tipul locuinței;

- Spațiul necesar acum și în viitor, precum și posibilitățile de extindere;

- Zonele ideale și facilitățile de care aveți nevoie;

- Capabilitatile financiare în raport cu criteriile personale și eventuale opțiuni de finanțare;

- Demersuri în vederea pre-aprobării unui eventual credit ipotecar, dacă acesta este necesar;


2. Prospectarea & Vizionarea


Atunci când ați hotărât criteriile dvs. personale, va sosi momentul să prospectați ofertele de pe piață, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul specialiștilor care pot pregăti un portofoliu de proprietăți personalizat nevoilor dumneavoastră.

Ceea ce trebuie să aveți în vedere în acest stadiu este:


- Prețul proprietății comparativ cu cel al proprietăților cu dimensiuni și dotări asemănătoare în aceeași zonă;

- Calitatea construcției, precum și a îmbunătățirilor curente;

- Eficiența energetică – costuri de întreținere;


3. Avansarea Ofertei


Dacă proprietatea pe care ați găsit-o nu numai că v-a cucerit, ci și corespunde criteriilor dvs. și se aliniază cu standardele pieței, a venit momentul să avansați o oferta de cumpărare!

La acest stadiu se discuta atât prețul final al imobilului, cât și condițiile de cumpărare. Colaborarea cu o agenție imobiliara poate fi benefica la acest stadiu, facilitând procesul de negociere intre vânzător și comparator.